mandag den 12. november 2012

Madbrød med krydderier, tomater og oliven

Brød med smag i

Smag på maden undervejs.

Der er intet så skønt som et brød der indeholder masser af god smag og krydderier. Derfor ville jeg denne gang lave et madbrød med de lækreste ting ovenpå.


Madbrød:

Det skal du bruge
50 g gær
5 dl vand
400 g durummel.
300-400 g. mel
2 1/2 dl creme fraiche, evt. 9 %
2 spsk olie.

Ingredienser til fyld 1.
Fyld 1:

  • Garam masala paste blandet med lidt olie til en lind masse.Pensles på.
  • Ristede hasselnødder.(hakket)
  • Rosmarin.(hakket)

Fyld 2:

  • Olivenolie til pensling
  • Oliven med sten
  • Soltørrede tomater i olie.(hakket)
  • Rosmarin (hakket)

Sådan gør du:
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, cheasy fraiche og olie. Rør rundt. Tilsæt derefter durummel og hvedemel. Ælt dejen til den er smidigt. Lad dejen hæve 1/2 time.
Fordel dejen i en bradepande med bagepapir, der skal være til 2 mindre madbrød.. Pensl dejen med olivenolie, stik små huller i dejen med en gaffel så olien trænger ind i dejen.
Fordel de 2 slags fyld på brødet. Oliven ligges på hele med sten.

Lad dejen efterhæve en halv time. Bag brødet midt i ovnen 25 min ved 200 grader.

Hvad synes I om denne opskrift?

Vil du gerne vide mere om hvordan man bager sit eget brød på en utraditionel måde kan jeg anbefale at læse denne artikel fra TV2

De lækre madbrød lige til at gufle






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg