torsdag den 6. september 2012

Hvordan spiser vi mere frugt og grønt?

Nu fjernes moms på frugt og grønt.

Bornholm vil hjælpe danskerne til sund livsstil.

Stadig hører vi om flere der bliver overvægtige i Danmark. Der er stadig et fremragende salg i chips, slik ja alt det usunde som vi ikke burde få så meget af.

Hvad kan vi gøre ved det?
6 supermarkeder på Bornholm har taget handling og vil gøre noget ved sagen. Længe har det været debatteret om man skulle fjerne momsen på frugt og grønt. Nu gør de det på Bornholm som et forsøg.
Ikke nok med det! De sætter nu frugt og grøntsager på de attraktive pladser hvor chips og slik har stået før, for at se hvordan kunderne reagerer.

Vil de virkelig købe mere frugt og grønt? 
Jeg kender ikke svaret men er spændt på resultatet.Jeg er glad for de vil forsøge at påvirke danskernes købsadfærd. Det er skønt med handling og nogle der tager chancer. Det har vi mere brug for i dagens Danmark,

Tager du selv ansvar for din egen krop?
Når det er sagt vil jeg fremhæve:

Vi er selv ansvarlige for det vi putter i munden!

Dvs. det kan og skal ikke være supermarkederne der får skylden for at vi danskere ikke køber mere frugt og grønt. Hvis vi ville gjorde vi det.Vi kan ikke bebrejde supermarkederne at de har chips og slik på de attraktive steder fordi det er det som kunderne efterspørger Det er det der er mest salg i!.
Så ingen undskyldninger her om at det er svært at finde frugt og grønt fordi det ikke står mere fremme.! Det er egentlig ret billigt at købe frugt og grønt hvis man forsøger at holde sig til det der er i sæson og som er naturligt for årstiden. Det er jo alt sammen et spørgsmål om prioritering.
De frosne grøntsager og frugter er om noget endda billigere at tage med hjem.

Hvorfor spiser vi ikke mere frugt og grønt?
Der er mange forklaringer på hvorfor vi da bare ikke spiser mere frugt og grønt. Meget kan nok ligge i de rutiner og vaner vi har oparbejdet. Det har også indflydelse hvilken madkultur man er vokset op med.

Gør maden lækker
Jeg tror på at hvis man får præsenteret den sunde mad på en lækker og indbydende måde vil det være lettere at få budskabet ind. Væk med skræmmekampagner, det virker ikke!Jeg håber min blog kan være med til at få flere til at vælge det grønne og få det ind i hverdagen.

Alt med måde
Det usunde skal ikke helt væk fra hylderne fordi det er ok at hygge sig engang imellem med det. Hvorfor ? Fordi man har lyst til det og det giver nydelse at kunne spise et lækker stykke chokolade, eller spise en god lagkage med masser af flødeskum. Vi skal ikke være så sukker og fedtforskrækkede.!
Fedt giver god smag til maden så Prices lov gælder stadig:

Rigeligt med smør

Ville du købe mere frugt og grønt hvis det var billigere og stod mere fremme på hylderne?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg