tirsdag den 23. september 2014

Hjemmelavet solbærmarmelade

En oplagt gave til enhver lejllighed er at lave et skønt glas marmelade der smager af sol og sommer. Vi har solbær i haven og de var blevet puttet i fryseren klar til en enkelt marmelade. Jeg fik desværre ikke taget et billede så det må I havde tilgode til næste gang der igen bliver lavet marmelade

Du skal bruge ( ca,til et lille syltetøjsglas)

250 g solbær
150 g sukker
1 spsk. vand
1 tsk. citron eller lime

Sådan gør du
Kog solbær ved svag varme med lidt vand og citron/lime.
Tilsæt sukker og kog det godt igennem - ca. 15-20 min ved mellem varme
Det skal begynde at tykne.Skum evt. undervejs for urenheder.

Put det på atamon skoldede glas enten med det samme eller lad det køle lidt af.
Hvis man vil kan man også tilsætte atamon til marmeladen for mere konservering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg