Der er så utrolig mange måder at bruge gulerod på at det bare er med at vælge.
Her i DK er vi så heldige at vi nu har rigtig mange sorter at vælge imellem.
Institut for fødevarekvalitet på Århus Universitet har undersøgt de forskellige sorter af gulerødder og hvordan de tilberedes bedst. Der var målbar forskel mellem sorterne med hensyn til orange farver, gulerodssmag og sødhed for både rå og kogte gulerødder.
Undersøgelsen blev lavet for at se hvor stor forskel der var på især de farvede gulerødder og hvordan forbrugeren bedst kunne tilberede dem.
Dermed har producenten og detailhandlen også et ansvar for at vejledes os forbrugere på bedste vis for at udnytte og få solgt de lækre rodfrugter mest optimalt.
Hele undersøgelsen kan læses her:
http://www.carrot.dk/pdf/farvede_gulerodder.pdf
Tjek lige denne artikel fra Politiken:
Gulerødder gør dit barn til en Einstein
Så er det bare med at komme igang med at skrælle de fantastiske rødder.
Se her et eksempel på de mange sorter der findes.
Så er det bare nu køkkenhaven skal planlægges.
Hvad har I prøvet af gulerodssorter derhjemme og hvad er jeres erfaringer?
Her vil vi blogge om hverdagens og weekendens mad rettet mod børnefamilier. Der er fokus på sæsonens råvarer og mad med glæde og kærlighed.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære indlæg
-
Menuen stod på grill igår så der blev grillet både pølser og ben. Dertil blev der lavet en lækker tzatziki og coleslaw. Tzatziki er en gr...
-
Forleden dag skulle vintertøjet findes frem så det kunne vaskes og vi kunne være klar til det koldere vejr. Overraskende nok finder jeg et ...
-
Jeg elsker at lave hjemmelavede snack men det er ikke altid man lige kan finde tiden til det når man er på barsel. Når man endelig lige kan ...
-
Igår var det bare så skønt vejr så vi skulle da have koldskål. Ofte laver jeg det selv men denne gang prøvede vi at købe Mejse Koldskål me...
-
Når vi stadig gerne vil have grøntsager derhjemme men samtidig vil spare tid finder jeg blenderen frem. Jeg laver denne tomatsuppe der også ...
-
Jeg elsker hjemmelavede snacks da jeg så ved hvad de indeholder og hvad jeg giver mine børn. Disse müslibarer er garanteret også billigere e...
-
Alternativ til smør Så blev det tid til at afprøve en grøntsagsmos der kan bruges til dip og som smørelse på brødet. Vi havde pastinak ...
-
Jeg elsker snacks til eftermiddag, alt der er sprødt og knaser er lækkert. Det kan være chips, bacon, croutoner, kiks, flæskesværd m.m. M...
-
Rødkål er en af de grøntsager der kan holde sig pæn tid i køleskabet. Og det får den så lov til i mit :- ). Rødkål forbinder man jo ofte me...
-
Suppe er noget der ofte er superlækkert, tit kan børnene også godt lide suppe og spiser det med velbehag. Er det første gang de smager så...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar