tirsdag den 31. juli 2012

Sådan laver du gulerodsslik


Dessert med grøntsager - Gulerodsslik.
Denne opskrift er til alle jer slikmunde der ikke gider kunstige farvestoffer og tilsætningsstoffer.
Sund slik på bagepapir.
Den er udelukkende lavet med gulerødder og sukker.
Opskrift , lille portion.
Du skal bruge:
200 g. kogte gulerødder i små stykker.
65 g. sukker.

Der skal ca. bruges 1/3 sukker til en portion, så kan man selv bruge måleforholdet hvis man f.x. har flere gulerødder.
Blend gulerødderne til en lind masse.( ingen klumper.).
Kom sukker i , og blend det med.
Kog det op i ca 15 min, så det bliver en tykkere masse.
Nu tændes ovnen på 50 grader.
Spred gulerodsmassen ud på bagepapir i ca. 4 mm tykkelse.
Lad det tørre i ovnen i ca 6-8 timer, gerne længere.
Tag det ud af ovnen og lad det derefter tørre i et lunt rum ca. et døgn.
Løsn derefter massen med en spatel.
Put evt. lidt sukker på massen på den ene side, inden du klipper massen i strimler og ruller dem som små stykker slik.
Gulerodsslik - til den søde tand
Opbevares på køl indtil der ikke er flere stykker gulerodsslik tilbage.(tætsluttende emballage).







Sans din mad
Guleroden giver en flot orange farve, og slikket er sødt.



Børnene kan hjælpe med
At skrælle gulerødderne.
Putte dem i gryden.
Blende.
Smøre massen ud på bagepladen.
Klippe massen i strimler.


Hvad synes I om denne opskrift?


Du kan få opskrift på råkostsalat og mere viden her om gulerodssorter

Er du på jagt efter flere opskrifter med gulerod kan du klikke her



2 kommentarer:

  1. Fed idé! :)

    Det vil jeg klart prøve. Måske man skulle bruge det som element i en dessert - måske en helt orange dessert :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sjønne.
      Tusind tak for din kommentar, ja det kan sagtens bruges som element i en dessert. Evt. til en god lakridsis.Eller som en del af fredagsslikket til ens egne børn.

      Slet

Populære indlæg