mandag den 23. juli 2012

Grøn snack : Sådan laver du Sørøversnack (humus)

Vi vil gerne gøre det lidt sjovere at tage børnene med i køkkenet. Mon det ikke kan lokke med en sørøverret denne gang
Til en rigtig sørøversnack (humus) skal du bruge følgende:


Opskrift
2 dl kanonkugler (kikærter)
2 laurbærblade


Lidt smørelse (olivenolie)
Lidt syre (citron)
En tilpas mængde krudt (peber)
Lidt salt


Opblød kanonkuglerne i vand natten over.
Kog dem 45 min og skyl under koldt vand.
Blend dem som en rigtig sørøver med lidt smørelse, syre og en tilpas mængde krudt og salt.
Smag til . Den skal være fast men ikke for tør.
Spis gerne sørøverfingre til (grøntsagsstænger)


Sans din mad
I denne ret giver kikærterne det søde, citronen det sure og peberet det stærke.
Lidt salt er også vigtigt da det forstærker alle de andre smage.
Dyp gerne grøntsagsstænger i , det giver det sprøde og saftige til retten.Spørg gerne børnene hvad maden smager af, og snak jævnligt om de forskellige smage.


Planlægning
Lig kikærter i blød aftenen før.


Det kan børnene hjælpe med
  • Putte kikærterne i vand.
  • Putte dem i gryden.
  • Presse citron
  • Hælde olie i.
  • Hjælpe med at blende og smage på maden.
Hvad synes du om denne grønne snack?
Se mere her om mine andre grønne snack
På Arla´s hjemmeside findes der også gode ideer til børnevenlige snack.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg