mandag den 5. november 2012

Derfor er det godt at prøve nye opskrifter

Find din indre amatørkok.

Brug dine sanser - mad kan også være kunst.

Danmark vandt for deres originale og kreative bidrag i madkonkurrence
Forleden var jeg så heldig at se kokken Rasmus Kofoed i et tv program hvor han fortalte om hans forberedelser til den internationale kokkekonkurrence Bocuse d`Or 2011. Det er en meget anerkendt konkurrence hvor de bedste lande bliver udvalgt til at deltage.
Fiskeretten 

Danmark har ikke før vundet denne konkurrence men i 2011 håbede de på guldmedaljen.
Det var fantastisk at se hvor kreative og nytænkende de var, og hvad de kunne få ud af råvarer som havtaske, krabbekløer og forskellige udskæringer af lam.
Selve fadene de serverede på var fantastisk opsat, og maden var lavet af de bedste og reneste råvarer.

Variationer af lam
Danmark gjorde det så godt at de vandt guld, og det kan vi være stolte af. At have så gode danske kokke der giver deres ypperste kærlighed til de bedste råvarer.

Her kan du se Rasmus Kofoed´s menu som han serverede til konkurrencen

Hvad har det så at gøre med dagens børnefamilie der står hjemme ved gryderne og laver mad?

Jo, det er lidt en opfordring til at købe kvalitet når man skal lave mad i hverdag som weekend. Tænke over hvad det er for nogle råvarer man bruger. Ligeså meget er det at prøve nye opskrifter end de gængse som boller i karry, lasagne, spaghetti bolognese m.m . De smager også godt, men det er vigtigt at udfordre sig selv i et køkken. Både for ens egne smagsløg men også for ens børns skyld. Vænne dem til en masse forskellige smage allerede fra de er helt små.Det er at udfordre sine sanser

Det sker tiden er knap og man er nødsaget til at vælge hurtigere løsninger. Men sund og nærende mad behøver ikke at tage lang tid at lave. Nogle gange er det også bare godt at bruge ekstra tid i køkkenet med sine børn, selvom det så evt. kræver mere oprydning bagefter.:- ).

Det er vigtigt at udfordre sin indre amatørkok og vise sine børn glæden ved at lave mad og hyggen ved at spise den sammen.

Hvornår elsker du at lave mad, og hvilken slags mad hjælper dine børn med at lave?

Hvis du gerne vil eksperimentere med nye ideer til indhold i dine børns madkasser har vi lavet opskrift på sprøde kikærter og risbøffer. Det kan varmt anbefales. Det er et hit herhjemme,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg