lørdag den 30. august 2014

Hjemmelavet knækbrød

Jeg elsker at lave hjemmelavede snack men det er ikke altid man lige kan finde tiden til det når man er på barsel. Når man endelig lige kan finde tiden til det og få det passet ind er man yderst taknemmelig, og jeg nyder at få det lavet. Når man laver det selv ved  hvad man jo hvad der er i ens knækbrød, hvordan det er lavet osv. Og man kan med god samvittighed give det til sin søn på 5 år der til tider elsker mors eksperimenter i køkkenet.
Hørfrø og græskarkerner er rigtig gode at bruge i denne opskrift og indeholder mange vitaminer og mineraler.

Du skal bruge
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 1/2 tsk salt
2 dl vand
1 dl rapsolie.

Sådan gør du
Rør alle de tørre ingredienser sammen
Tilsæt vand og olie og rør det hele sammen til en jævn dej i 2 dele.
Rør hver del til et kvadrat mellem 2 stk. bagepapir.
Skær hver portion i 16 firkanter.
Bages ved 200 grader i 15-20 min.

Dejen vil være meget våd og lidt klistret du kan evt.putte lidt mere mel i om nødvendig.
Men den lidt fedtede dej vil også gøre at knækbrødet ikke virker tørt men sprødt og lækkert.

Har du selv prøvet at bage knækbrød eller lavet andre lækre snacks til dine børn?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg