mandag den 18. august 2014

Blomkåls cous cous

Når man som jeg er på barsel er det vigtigt med noget lækkert grønt man kan spise med lyst og som man får energi af. Denne opskrift kan anbefales til alle der gerne vil have et nyt forhold til blomkål og den kan laves ret hurtigt.:- ).
Jeg elsker rigtig mange grøntsager men blomkål kan være en udfordring at tilberede så den bliver lækker. Man vil gerne have andet end dampet, kogt blomkål eller blomkål brugt i suppe.
Her kommer der en opskrift på blomkål i en udgave der minder om ris/cous cous.
Den er hentet med inspiration fra sæson med smag.
Elsker man bacon som mig men gerne vil have en vegetarret som denne kan man putte sesamolie i retten, det giver en skøn baconsmag :- ).

Du skal bruge
3/4 eller 1 blomkålshoved
1 rødløg
 Krydderurter
blomkål og rødløg blendes
1/2- 1 pose pinjekerner
1/2 pakke feta
1 håndfuld rosiner
Salt og peber
Olie (olivenolie og evt. lidt sesamolie.)
Citron

Sådan gør du
Skyl blomkålet og del det i mindre buketter. Skræl rødløg og skær det i både.
Blend blomkål, rødløg og krydderurter i en foodprocessor til det minder om cous cous.

pinjekerner ristes
Rist pinjekernerne på en tør pande. Skær feta i tern.










den færdige blomkåls 



Bland blomkål, rødløg og krydderurter med pinjekerner, feta og rosiner.
Kom olie i blandingen. Smag til med salt, peber og citron.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg