tirsdag den 14. august 2012

Grønt i sæson : Hvornår vælger vi egentlig dansk producerede øko grønt og frugt?

Mogens Bisggard har skrevet et glimrende indlæg på www.madkultur.dk
Her kommer han ind på udbuddet af friske økologiske grøntsager og frugt i de danske supermarkeder.

Ofte vælger supermarkederne at indkøbe importerede grøntsager også når der er mange af de danske grøntsager der er i sæson. Det er tankevækkende og man tænker over om det er fordi de så absolut ikke tjener nok på de danske produkter?.

Mogens Bisgaard mener det er supermarkedernes skyld at der ikke er flere danske produkter at vælge imellem. Jo de har selvfølgelig ansvaret for indkøb af grønt og frugt, men de handler også efter hvad der bliver efterspurgt.

Så spørgsmålet er om dig som forbruger er bevidst om hvilken slags grønt du køber i supermarkederne? Kigger du på hvor de kommer fra? Ved du hvornår de danske grøntsager eks. er i sæson og hvor du ellers kan finde dem udover supermarkederne?

Jeg synes også det er på tide med en debat om økologisk frugt og grønt i supermarkederne. Indtil videre har økologien på det område en lille prioritet, men er det supermarkederne eller forbrugernes skyld? Eller er vi lige gode om det?

Mogens Bisgaaard nævner at der nu er flere fødevareselskaber hvor borgere går sammen om at købe lokalt produceret økologiske produkter, og det er da også den rigtige retning at gå.

Vi skal prioritere maden noget mere og ikke altid handle discount.Det er så vigtigt hvad vi putter i munden og hvordan vi præger vores børn i forhold til madkulturen.

Lad mig høre hvad I synes? Handler I for det meste danske råvarer eller er I ligeglade med hvor frugt og grønt kommer fra?


2 kommentarer:

  1. Jeg forsøger altid, at købe dansk grønt og frugt når jeg handler men det er altså en større udfordring end som så i de danske supermarkeder. Jeg vil faktisk hellere købe danske grøntsager end de økologiske som også er importeret, men det er sjældent en mulighed.
    I dag handlede jeg i Føtex, men fik ingen æbler, da jeg kun vil have danske og det havde de ikke!
    Super relevant indlæg....

    SvarSlet
  2. Hej Tilde, tak for din kommentar, når man finder danske grøntsager i supermarkederne , ja så er det også sjældent de er økologiske. Ellers skal man købe grønt til døren og finde dem der har økologiske produkter som eks.Årstiderne.

    SvarSlet

Populære indlæg