søndag den 27. maj 2012

Porre opskrift

Restemad - salat med porre

Til dagens aftensmad skulle vi have noget grønt tilbehør. Valget faldt på en lækker salat lavet med porre.


2 personer
Du skal bruge:

2 porrer
Lidt chili
1 tomat
1 fed hvidløg
Soltørrede tomater i olie
Parmesanost.

Dressing

Olivenolie
Malteddike


Sådan gør du


Porrer, chili og hvidløg skæres i skiver.
De blancheres 5-10 min i kogende vand for at tage noget af den stærke smag.
Foretrækker du stærk chili så lad være med at blanchere dem.

Køl det hele lidt af.
Skær tomaten i tern og bland i med en håndfuld soltørrede tomater.
Rør dressingen sammen og bland det i.

Pynt med flager af parmesan og halve radiser.

Dette er en skøn nem opskrift.


Sanserne
Porre giver det lidt sprøde, tomaterne det søde, radiserne det lidt stærke, parmesan det salte og umami og de soltørrede tomater giver en krydret og saltet smag.

Hvad synes I om denne ret?

Andet grønt tilbehør
Vil du også have andet grønt tilbehør?
Tjek gulerodsalaten på bloggen.

Her kan du finde andre porreopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg