torsdag den 10. maj 2012

Jordskokkesuppe - med anderledes topping

Hm. igen var det basis for at lave jordskokkesuppe.

Du skal bruge

Suppen
En pakke jordskokker
Et løg
Kartofler
Et fed hvidløg
Olivenolie
Ca. en halv liter vand/ kombinere med bouillion
Den lækre suppe

Topping
10 skiver chorizopølse
Sambal oelek (en halv deciliter)
cherrytomater
Gnocchi

Hvis det er friske jordskokker kan du nøjes med at skrubbe dem og derefter skære dem i tynde skiver.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Pil løg og hvidløg og skær dem i tern.

Svits det hele i god olivenolie i 5 min, overhæld med vand og bouillion (prøv dig frem)
Jeg havde noget god kyllingefond til overs så det blev brugt sammen med vand.

Lad koge en halv time, afkøl lidt og blend suppen.

Skær chorizo i små stykker, halver tomaterne.
Varm en pande og steg chorizo, tomater og tilsæt sambal oelek.
Tilsæt derefter gnocchi og vend dem i blandingen så det bliver godt dækket.
Det er en stærk blanding og til børnene kan man evt. lave følgende.

Put mindre sambal oelek i, tilsæt en dåse hakkede tomater i panden, så kan børnene også spise det.

Put suppen i en pæn tallerken og put topping ovenpå

Sanserne
Jordskokkker er det bløde og søde
Sambal oelek det stærke.
Chorizo det krydrede
Gnocchi det bløde

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg