fredag den 20. april 2012

Kartoffelmad - så er sommeren nær.

Fuglene fløjter, og solen skinner.
Vi skal nyde den grønne frokost der kan bestå af følgende.

fra commons.wikimedia.org
Kartoffelmad.
Kartofler indeholder mange af de gode vitaminer som vitamin C og kostfibre,
Kog dem ikke for meget og kog gerne med skræl hvis nye kartofler.

Sådan gør du

  • Lav skiver af de kolde kogte kartofler.
  • Smør et stykke rugbrød med rigelig smør.
  • Lig evt. kartoflerne på en bund af spinat eller salat.
  • Kom mayonaise, salt og peber på.
  • Drys gerne med friske krydderurter som eks. purløg eller basilikum (bedst om sommeren).


Andet tilbehør:

  • Skiver af oliven.
  • Ansjoser ovenpå kartoffelmaden
  • Ajvar som erstatning for smør.

fra www.spiseliv.dk

Trænger man til en variation så se følgende opskrift

kartoffelmad med friterede ansjoser

Jeg har ikke smagt ovenstående med friterede ansjoser men tænker det kunne være spændende at prøve

Lad børnene være med til at skive kartofler, putte mayonaise på og tage sig en smagsprøve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg