fredag den 12. oktober 2012

Koldhævede boller med rødbede

At kunne lave skønne boller om morgenen her i det kølige vejr er bare skønt.
For det første giver det varmen i køkkenet og så er det en skøn duft.

Her er opskrift på koldhævede boller med revne rødbeder, der bare kan laves aftenen før og bruges de efterfølgende morgener.Det er da nemt. Man kan også vælge at putte gulerødder i bollerne.

Revne rødbeder  blandes i dejen
Du skal bruge

25 g. gær
1/2 liter vand
250 g. havregryn
250 g. mel.
2 tsk sukker.
1/2 tsk salt.
evt.kerner og frø
Revne rødbeder


Sådan gør du
Gær udrøres i vandet og de øvrige ingredienser tilsættes.Sættes i køleskabet, dejen må gerne være våd i det.
Om morgenen blandes der revne rødbeder i den dej du vil bruge.Bestem gerne selv mængden af rødbede.

Ovnen tændes på 250 grader.
Dejen sættes på pladen med to skeer.
De bager ca. 15 min, mærk med en kødnål om det skal have mere.

Hvad synes I om denne opskrift?

De færdige rødbedeboller, gode til  madpakken.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg