mandag den 11. juni 2012

Gulerodsis - med velbehag

Sense your food

Der burde være flere der eksperimenterer med grøntsager i desserter.
Bare for sjov skyld , og fordi man skal have en del grøntsager fordelt over dagen,

Hvorfor så ikke putte det i dessert?

Du skal bruge 
2- 4 personer.


Til isen
2 pasteuriserede æggeblommer

45 g flormelis.
1 teske vaniliesukker.
3 dl piskefløde.
1-2 dl gulerodssaft.

Til karameliserede gulerødder
100 g. gulerødder
50 g. sukker
(med inspiration fra fodd4you)

Skør gulerødderne i små tern.
Smelt sukkeret på en pande indtil det karameliserer og tilsæt gulerødderne.
Rør hurtigt rund så massen fordeler sig på gulerødderne.
Den lækre is med gulerodsstykkerne
Lig massen på bagepapir og lad stivne og køle af.

Pisk æggeblommerne med flormelis og vaniliesukker.
Lav det til en skøn æggecreme.

Hæld den 1.-2 dl gulerodssaft i æggemassen og tilsæt de afkølede karameliserede gulerødder.
Pisk fløden til flødeskum.

Vend flødeskummet forsigtig i æggemassen lidt af gangen.
Frys den i en egnet beholder, eller gør det i portionsforme.

Rør i isen nogle gange de næste par timer indtil massen stivner.

Spis med velbehag når isen er gennemfrossen (hvis du kan vente).

Tip
Jeg brugte ca. 2 dl gulerodssaft og konsistensen blev som almindelig is, så det var helt fint.
Man kan selv vurdere hvor meget saft der skal i, men gulerodssmagen var ikke dominerende.

Hvad synes I om isen og har I prøvet at eksperimentere med desserter der indeholder grøntsager?


1 kommentar:

  1. Play casino - No.1 for the Casino Guru
    No longer have the opportunity to go to febcasino.com the casinos or ford escape titanium read the reviews ventureberg.com/ of the slots you kadangpintar love. But they're not always the same. Sometimes you have a sol.edu.kg new online

    SvarSlet

Populære indlæg