søndag den 14. april 2013

Grøntsagslasagne også til de mindste

Jeg elsker lasagne og nogle gange er det skønt at prøve den uden kød.
Med inspiration fra Meyers kogebog "Mad til de mindste" lavede jeg følgende opskrift.

Du skal bruge:

Grøntsagssovs
2 løg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
1 squash
1 peberfrugt
salg og peber
Tørret timian
2 dåser flåede tomater

Bechamel
30 g smør
50 g .hvedemel.
1/2 liter mælk
revet muskatnød
Revet mild ost.

Sådan gør du

Sovs.
Pil hvidløg og løgene. Skræl gulerødderne. Skær alle grøntsagerne ud i mindre tern. Varm en grye med olivenolie og svits grøntsagerne 5 min. Krydr med salt og peber,svits yderligere nogle minutter.. Tilsæt tomaterne og kom låg på. Kog grøntsagssovsen 20-25 min.

Bechamel
Smelt smørret. Rør melet i smørret med et piskeris , indtil du har en glat jævning. Tilsæt mælk lidt af gangen. Når mælken er tilsat bringes saucen til kogepunktet., lad den koge 5 min  ved svag varme.
Smag sovsen til med salt og peber.

Smør et ovnfast fad med olie eller smør. Læg skiftevis sovs, bechamel og lasagneplader i fadet. Slut med et lag bechamel og lidt revet ost.. Bag lasagnen ved 180 grader i en time.

Hvad synes I om denne opskrift, og kan jeres børn også lide lasagnen uden kød?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg