At kunne bruge sanserne i forbindelse med madlavning er vigtigt for at få en god oplevelse.
Vi har 5 smagssanser.
Lugtesansen
Næsen kan opfange mange forskellige lugte ligefra det behagelige til det ubehagelige.
Det er f.x, vigtigt at kunne lugte sig frem til om en madvare kan spises eller er for gammel.
Lugten af gammelt kød eller rådden frugt er ubehagelig , hvorimod duften af jordbær eller kage kan være en skøn duft. Igen er det subjektivt.
Synssansen
At maden ser appetitlig og lækker ud kan have betydning for hvor meget vi spiser.
Ved at gøre brug af forskellige farver i råvarerne kan man lege med helhedsindtrykket.
Brug gerne op til 3 forskellige farver i maden.
Høresansen
Mange madvarer knaser dejligt. Det kan f.x. være croutoner, bacon eller flæskesvær.
Lyden af maden kan være med til at bestemme selve konsistensen.
Smagssansen
Smagssansen kan fornemme det bitre, sure, salte, sødlige.
De fleste smage registreres på forreste del af tungen, hvorimod den bitre smag registreres længere inden på tungen i siderne.
Det bitre kan fx. være grape, det sure citron eller eddike, det salte kapers , det sødlige honning.
Følesansen.
Her føler du maden i munden, Du fornemmer teksturer og konsistens. Det er godt hvis hver ret eks. har elementer af det bløde og det sprøde.
Følesansen er også med til at registrere varme og kulde eks. på tungen. F.x. chili eller ingefær.
Her vil vi blogge om hverdagens og weekendens mad rettet mod børnefamilier. Der er fokus på sæsonens råvarer og mad med glæde og kærlighed.
Abonner på:
Opslag (Atom)
Populære indlæg
-
Når vi stadig gerne vil have grøntsager derhjemme men samtidig vil spare tid finder jeg blenderen frem. Jeg laver denne tomatsuppe der også ...
-
Jeg elsker at lave hjemmelavede snack men det er ikke altid man lige kan finde tiden til det når man er på barsel. Når man endelig lige kan ...
-
Jeg har lavet alletiders ærtedip tilpasset morgenbordet. Hvorfor dog ikke bruge flere grøntsager i morgenmaden, og ærter er tilpas søde til...
-
Gulerodsis - med velbehag Sense your food Der burde være flere der eksperimenterer med grøntsager i desserter. Bare for sjov skyld , ...
-
Menuen stod på grill igår så der blev grillet både pølser og ben. Dertil blev der lavet en lækker tzatziki og coleslaw. Tzatziki er en gr...
-
Igår var det bare så skønt vejr så vi skulle da have koldskål. Ofte laver jeg det selv men denne gang prøvede vi at købe Mejse Koldskål me...
-
Min søn på 5 år elsker at hjælpe til når jeg lige fanger ham i det rette øjeblik eller får ham motiveret til at give en hånd med. Men hvor...
-
Tomat har en flot rød farve der varierer fra det lyse til det mørkrøde. Der er rigtig mange sorter at vælge imellem så prøv jer frem Info...
-
Jeg elsker snacks til eftermiddag, alt der er sprødt og knaser er lækkert. Det kan være chips, bacon, croutoner, kiks, flæskesværd m.m. M...
-
Gule rødbeder Vi vil de næste 4 dage give dig indblik i hvad I kan bruge rødbedens til i hverdagens og weekendens mad. Mist ikke modet,...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar