onsdag den 15. februar 2012

Varm vintersuppe med rødbeder

Suppe er noget der ofte er superlækkert,
tit kan børnene også godt lide suppe og spiser det med velbehag.

Er det første gang de smager så lad dem gøre det i eget tempo.
Så er det igang ved gryderne og få varmen.

Hvad har jeg selv prøvet
Rødbedesuppe kan klart anbefales eller en grøntsagssuppe hvor der også er rødbeder i.
Jeg er totalt vild med den fine røde farve.

Tips til sanserne:
Følesansen : lad børnene være med i køkkenet og ordne rødbeder og majs.
Mærke på strukturen.
Duftesansen : lad dem dufte til råvarerne, og dufte til suppen.
Smagssansen : Rødbeden giver det søde/bitre, creme fraichen det syrlige, og majsen det søde.
Snak om maden og spørg hvad det smager af.

Rødbedesuppe

”Kræs – førstehjælp til familier med kræsne børn” af Lone Spliid
Her får du opskriften på rødbedesuppe fra bogen "Kræs – førstehjælp til familier med kræsne børn" af Lone Spliid Du skal bruge:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 100 g bagekartofler
  • 650 g rødbeder
  • 1½ spsk olivenolie
  • ½ tsk korianderfrø
  • 1 l hønsebouillon eller vand
  • saften af 1 lime
  • salt og peber
  • 2-3 majskolber
Tilbehør
  • 1 dl drænet yoghurt eller græsk yoghurt10 % og godt brød.
Sådan gør du:
Snit løg og hvidløg i mindre stykker. Skræl guleroden, kartoflerne og rødbederne, og skær dem i grove tern.
Varm olivenolie op i en gryde, og rist løg og hvidløg ved svag varme i ca. 5 minutter.
Tilsæt gulerod, kartoffel, rødbede og korianderfrø, og rist videre ved svag varme i 10 minutter. Hæld hønsebouillon eller vand ved, og kog suppen i 30 minutter under låg.
Stik i rødbederne, og tjek, om de er møre.
Blend suppen, og krydr med limesaft, salt og peber.
Træk bladene af majskolberne, og fjern de lange tråde omkring kolben. Skær hver kolbe i fire-fem stykker. Bring en gryde med vand i kog, og kog majsene i 4-5 minutter. Server rødbedesuppen med en skefuld drænet yoghurt, majskolbe og godt brød.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg