Dessert med grøntsager - Gulerodsslik.
Denne opskrift er til alle jer slikmunde der ikke gider kunstige farvestoffer og tilsætningsstoffer.
Opskrift , lille portion.
Du skal bruge:
200 g. kogte gulerødder i små stykker.
65 g. sukker.
Der skal ca. bruges 1/3 sukker til en portion, så kan man selv bruge måleforholdet hvis man f.x. har flere gulerødder.
Blend gulerødderne til en lind masse.( ingen klumper.).
Kom sukker i , og blend det med.
Kog det op i ca 15 min, så det bliver en tykkere masse.
Nu tændes ovnen på 50 grader.
Spred gulerodsmassen ud på bagepapir i ca. 4 mm tykkelse.
Lad det tørre i ovnen i ca 6-8 timer, gerne længere.
Tag det ud af ovnen og lad det derefter tørre i et lunt rum ca. et døgn.
Løsn derefter massen med en spatel.
Put evt. lidt sukker på massen på den ene side, inden du klipper massen i strimler og ruller dem som små stykker slik.
Gulerodsslik - til den søde tand |
Sans din mad
Guleroden giver en flot orange farve, og slikket er sødt.
Børnene kan hjælpe med
At skrælle gulerødderne.
Putte dem i gryden.
Blende.
Smøre massen ud på bagepladen.
Klippe massen i strimler.
Hvad synes I om denne opskrift?
Du kan få opskrift på råkostsalat og mere viden her om gulerodssorter
Er du på jagt efter flere opskrifter med gulerod kan du klikke her
Fed idé! :)
SvarSletDet vil jeg klart prøve. Måske man skulle bruge det som element i en dessert - måske en helt orange dessert :D
Hej Sjønne.
SletTusind tak for din kommentar, ja det kan sagtens bruges som element i en dessert. Evt. til en god lakridsis.Eller som en del af fredagsslikket til ens egne børn.