Jeg nøjedes med 1 citron i opskriften men man kan sagtens bruge 2 stk. Glucosesirup fås i de større supermarkeder.
Jeg valgte at lave en lakridssirup bestående af lakridspulver, vand og sukker, men lidt drys af lakridspulver er også tilstrækkeligt.
Opskrift
Gulerod, lakrids og yoghurtsne
fra Ny Nordisk Mad
Til 4 personer
Dessert med grøntsager - en skøn gulerodssorbet. |
750 g gulerodsjuice
800 g glucosesirup
250 g appelsinsaft
saften af 2 citroner
3 blade husblas, udblødt i koldt vand
Yoghurtsne
1/2 l yoghurt
1/2 l mineralvand
salt
Lakridspulver eller rålakrids (fås i helsebutikker eller på apoteket).
Sorbet: Bland alle ingredienserne sammen, og opløs husblassen
i lidt af lagen. Dvs. varm lidt af lagen og pisk husblas i.Kør massen til sorbet på en ismaskine.
Hvis du ikke har ismaskine som jeg fryser du bare isen på normalvis og rører lidt i den de første timer.
Yoghurtsne: Bland ingredienserne sammen med en smule salt
Frys yoghurtcremen som til parfait.Det gør den stenhård, men hvis man river den på et rivejern eller med skarp kniv, før den
serveres, opnår man en fin, pulveragtig konsistens.
Anretning: Læg en flot kugle gulerodssorbet midt på hver tallerken,
og fordel yoghurtsneen udover. Drys lidt lakridspulver over eller riv rålakrids henover sorbeten.Opskriften er modificeret og tilpasset de redskaber jeg har i mit køkken.
Sans din mad
Guleroden giver en fantastisk farve, og godt modspil til lakridsen.
Yoghurten giver den lidt syrlige smag, og lakridsen den salte smag.
Bruger man rålakrids er der tilmed en sprødt pift.
Planlægning
Frys sorbeten dagen før.
Lav yoghurtsneen dagen før. Frys den i mindre portioner så er den lettere at rive. Gør det evt. med en kniv istedet for rivejern.
Det kan børnene hjælpe med
Blande ingredienser til sorbet og fryse isen.
Blande ingredienser til yoghurtsne.
Være med til anretningen.
1,8 kilo is til 4 personer??? De må godt nok være sultne!?!!
SvarSlet1,8 kilo is til 4 personer??? De må godt nok være sultne!?!!
SvarSlet