Gule rødbeder |
Mist ikke modet, den kan bruges til meget andet end rødbedebøf.
Vi vil supplere med opskrifter med rødbede til god inspiration.
Og hvad kan vi så berette om denne grøntsag?
Fakta
Rødbede stammer fra den vilde strandbede Beta vulgaris som vokser vildt på strande i Europa.
Allerede dengang fandtes der planter med både gule, lyserøde, hvide, grønne og sorte rødder.
Opbevaring
Rødbederne opbevares bedst i temperatur på 1-4 grader.
Man kan også opbevare dem i en spand med sand et frostfrit sted.
Taget fra havenyt.dk |
Sorter
Rødbeder kan variere i facon og farve. De kan være aflange, cylindriske eller runde.
Rødbeder kan have den traditionelle mørkrøde farve, de kan være gule og hvide eller rød og hvidstribede.
Tilberedning
Rødbeden indeholder farvestoffet betanin der også kan bruges i diverse levnedsmidler.
Ved skrælning af rødbeder bliver hænderne pænt røde hvorfor nogle foretrækker at bruge engangshandsker.
Rødbeden kan koges eller tilberedes i rå stand.
Ligeledes kan rødbedebladene også bruges i eks. salat.
(fra havenyt.dkog wikipedia.org)
Rødbedemand fra klidmoster.dk |
Opskrift - rødbedehapsere
Du skal bruge:
4-5 rødbeder
1 pose pinjekerne
Evt. frisk parmesanost
Olie
Eddike
Hvidløg
1/2 citron eller 1 lime
Salt og peber
Kog rødbederne i ca. 3 kvarter.
Læg dem til afkøling i en lukket frysepose.
Når de er kolde kan skrællen nemt pilles af.
Skær de afkølede rødbeder i tynde stave (5 cm lange og 0,25 cm i tykkelsen)
Bland dem med en marinade af:
Olie, eddike, citron (eller lime), hvidløg, salt og peber.
Læg dem på et fad og drys med ristede pinjekerne og evt. flager af frisk parmesanost.
(fra http://altomboern.dk/node/418041)
Tips til udvikling af smagssansen : Her er noget at smage på for sanserne, det stærke i hvidløget, det sure i eddiken, det salte i osten, og det lidt sødlige i rødbederne
Ingen kommentarer:
Send en kommentar