fredag den 24. februar 2012

Gulerødder og smukke sorter

Der er så utrolig mange måder at bruge gulerod på at det bare er med at vælge.
Her i DK er vi så heldige at vi nu har rigtig mange sorter at vælge imellem.


Institut for fødevarekvalitet på Århus Universitet har undersøgt de forskellige sorter af gulerødder og hvordan de tilberedes bedst. Der var målbar forskel mellem sorterne med hensyn til orange farver, gulerodssmag og sødhed for både rå og kogte gulerødder.


Undersøgelsen blev lavet for at se hvor stor forskel der var på især de farvede gulerødder og hvordan forbrugeren bedst kunne tilberede dem.

Dermed har producenten og detailhandlen også et ansvar for at vejledes os forbrugere på bedste vis for at udnytte og få solgt de lækre rodfrugter mest optimalt.



Hele undersøgelsen kan læses her:
http://www.carrot.dk/pdf/farvede_gulerodder.pdf

Tjek lige denne artikel fra Politiken:

Gulerødder gør dit barn til en Einstein

Så er det bare med at komme igang med at skrælle de fantastiske rødder.


Se her et eksempel på de mange sorter der findes.
Så er det bare nu køkkenhaven skal planlægges.


Et lille udpluk af de mange forskellige gulerødder, der findes. Alle er dyrket i forfatterens have i 2003. Med start kl. 12: St. Valery, Rotin, Regulus II, Kämpe, Pariser Torve, Amsterdammer 3, Rote Riesen 2, White Belgium, Juwarot, Nutri Red, Gonsenheimer Treib, Jaune de Doubs, Rothild, Nantes 2, Flakeer 2, Géante Rouge, ­Imperator, Chantenay Red Cored, Rodelika. Foto: Brian Krause
Fra Havenyt.dk
Jeg synes bare vi selv skal kaste os over de skønne sorter og prøve os frem.


Hvad har I prøvet af gulerodssorter derhjemme og hvad er jeres erfaringer?



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg