Der er så utrolig mange måder at bruge gulerod på at det bare er med at vælge.
Her i DK er vi så heldige at vi nu har rigtig mange sorter at vælge imellem.
Institut for fødevarekvalitet på Århus Universitet har undersøgt de forskellige sorter af gulerødder og hvordan de tilberedes bedst. Der var målbar forskel mellem sorterne med hensyn til orange farver, gulerodssmag og sødhed for både rå og kogte gulerødder.
Undersøgelsen blev lavet for at se hvor stor forskel der var på især de farvede gulerødder og hvordan forbrugeren bedst kunne tilberede dem.
Dermed har producenten og detailhandlen også et ansvar for at vejledes os forbrugere på bedste vis for at udnytte og få solgt de lækre rodfrugter mest optimalt.
Hele undersøgelsen kan læses her:
http://www.carrot.dk/pdf/farvede_gulerodder.pdf
Tjek lige denne artikel fra Politiken:
Gulerødder gør dit barn til en Einstein
Så er det bare med at komme igang med at skrælle de fantastiske rødder.
Se her et eksempel på de mange sorter der findes.
Så er det bare nu køkkenhaven skal planlægges.
Hvad har I prøvet af gulerodssorter derhjemme og hvad er jeres erfaringer?
Her vil vi blogge om hverdagens og weekendens mad rettet mod børnefamilier. Der er fokus på sæsonens råvarer og mad med glæde og kærlighed.
fredag den 24. februar 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære indlæg
-
Jeg elsker søde sager og jeg elsker lakrids i kager og småkager. Småkager er gode fordi de kan holde længe og man lige kan tage dem frem når...
-
Gulerodsis - med velbehag Sense your food Der burde være flere der eksperimenterer med grøntsager i desserter. Bare for sjov skyld , ...
-
Jeg har været heldig at få fat i Jamie Olivers nye kogebog mad på 30 minutter. Jeg bringer herfra en spinat og fetatærte. I bogen foresl...
-
Nu fjernes moms på frugt og grønt. Bornholm vil hjælpe danskerne til sund livsstil. Stadig hører vi om flere der bliver overvægtige i ...
-
Tomat har en flot rød farve der varierer fra det lyse til det mørkrøde. Der er rigtig mange sorter at vælge imellem så prøv jer frem Info...
-
Gule rødbeder Vi vil de næste 4 dage give dig indblik i hvad I kan bruge rødbedens til i hverdagens og weekendens mad. Mist ikke modet,...
-
Dessert med grøntsager - Gulerodsslik . Denne opskrift er til alle jer slikmunde der ikke gider kunstige farvestoffer og tilsætningsstof...
-
Her har vi lavet en lækker gulerodssorbet. Jeg nøjedes med 1 citron i opskriften men man kan sagtens bruge 2 stk. Glucosesirup fås i de st...
-
Jeg elsker blommer så det er heldig vi har et skønt blommetræ herhjemme. Ydermere har vi været heldige at få en skål sveskeblommer af vores ...
-
Efteråret er her og dermed en af de største plager, nemlig den influenza der bare kan smitte alt og alle. Den ramte også herhjemme, først mi...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar