Der er så utrolig mange måder at bruge gulerod på at det bare er med at vælge.
Her i DK er vi så heldige at vi nu har rigtig mange sorter at vælge imellem.
Institut for fødevarekvalitet på Århus Universitet har undersøgt de forskellige sorter af gulerødder og hvordan de tilberedes bedst. Der var målbar forskel mellem sorterne med hensyn til orange farver, gulerodssmag og sødhed for både rå og kogte gulerødder.
Undersøgelsen blev lavet for at se hvor stor forskel der var på især de farvede gulerødder og hvordan forbrugeren bedst kunne tilberede dem.
Dermed har producenten og detailhandlen også et ansvar for at vejledes os forbrugere på bedste vis for at udnytte og få solgt de lækre rodfrugter mest optimalt.
Hele undersøgelsen kan læses her:
http://www.carrot.dk/pdf/farvede_gulerodder.pdf
Tjek lige denne artikel fra Politiken:
Gulerødder gør dit barn til en Einstein
Så er det bare med at komme igang med at skrælle de fantastiske rødder.
Se her et eksempel på de mange sorter der findes.
Så er det bare nu køkkenhaven skal planlægges.
Hvad har I prøvet af gulerodssorter derhjemme og hvad er jeres erfaringer?
Her vil vi blogge om hverdagens og weekendens mad rettet mod børnefamilier. Der er fokus på sæsonens råvarer og mad med glæde og kærlighed.
fredag den 24. februar 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære indlæg
-
Jeg har været så heldig at opleve Food Festival sammen med min søn og en veninde. Vi købte et weekendpas og var der fredag samt lørdag. Der...
-
Nogle gange tænker jeg over hvorfor virksomhederne ikke eksperimenterer noget mere med pålæg og grøntsager. Men min konklusion er foreløbig ...
-
Tager du stilling til hvad du putter i munden? Vil du gerne påvirke det udvalg af fødevarer vi ser i supermarkederne? Du kan som forbruge...
-
Dine børns favoritter Hvilken slags grøntsager kan de lide?. Vi kender vel vores børns favoritretter, hvad de kan lide og ikke lide. ...
-
Når vi stadig gerne vil have grøntsager derhjemme men samtidig vil spare tid finder jeg blenderen frem. Jeg laver denne tomatsuppe der også ...
-
Hvordan gør man egentlig grøntsager uhyggelige til Halloween? Her får du mit bud på hvordan man tryller med tomater og mozerellakugler. De...
-
Intet hitter bedre hos børn end gulerødder og rosiner blandet sammen. Put gerne olivenolie samt eddie i for at give mere smag. Og husk...
-
Gule rødbeder Vi vil de næste 4 dage give dig indblik i hvad I kan bruge rødbedens til i hverdagens og weekendens mad. Mist ikke modet,...
-
Jeg elsker at lave mad der bare kan spise med hænderne lige som det er.Skønt at mærke maden mellem fingrene. Disse gulerodssnegle er superl...
-
Forestil dig at du lige tager et kig i grøntsagsskuffen i dit køleskab, Hvad finder du mon der? Mange fine sprøde grøntsager eller er der no...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar