Der er så utrolig mange måder at bruge gulerod på at det bare er med at vælge.
Her i DK er vi så heldige at vi nu har rigtig mange sorter at vælge imellem.
Institut for fødevarekvalitet på Århus Universitet har undersøgt de forskellige sorter af gulerødder og hvordan de tilberedes bedst. Der var målbar forskel mellem sorterne med hensyn til orange farver, gulerodssmag og sødhed for både rå og kogte gulerødder.
Undersøgelsen blev lavet for at se hvor stor forskel der var på især de farvede gulerødder og hvordan forbrugeren bedst kunne tilberede dem.
Dermed har producenten og detailhandlen også et ansvar for at vejledes os forbrugere på bedste vis for at udnytte og få solgt de lækre rodfrugter mest optimalt.
Hele undersøgelsen kan læses her:
http://www.carrot.dk/pdf/farvede_gulerodder.pdf
Tjek lige denne artikel fra Politiken:
Gulerødder gør dit barn til en Einstein
Så er det bare med at komme igang med at skrælle de fantastiske rødder.
Se her et eksempel på de mange sorter der findes.
Så er det bare nu køkkenhaven skal planlægges.
Hvad har I prøvet af gulerodssorter derhjemme og hvad er jeres erfaringer?
Her vil vi blogge om hverdagens og weekendens mad rettet mod børnefamilier. Der er fokus på sæsonens råvarer og mad med glæde og kærlighed.
fredag den 24. februar 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære indlæg
-
Dessert med grøntsager - Gulerodsslik . Denne opskrift er til alle jer slikmunde der ikke gider kunstige farvestoffer og tilsætningsstof...
-
Her har vi lavet en lækker gulerodssorbet. Jeg nøjedes med 1 citron i opskriften men man kan sagtens bruge 2 stk. Glucosesirup fås i de st...
-
Jeg elsker dadler og endnu mere elsker jeg at bruge dem til dessert. Derfor lavede jeg disse daddelkugler, der kan forsvinde ret hurtigt. J...
-
Vi nåede ikke at få gulv på i december men regner med det kommer i denne måned.Sådan noget beton tager lang tid om at tørre :- ).. Vi havde ...

Ingen kommentarer:
Send en kommentar