onsdag den 17. september 2014

Blommechutney - blommerne er i sæson

Jeg elsker blommer så det er heldig vi har et skønt blommetræ herhjemme. Ydermere har vi været heldige at få en skål sveskeblommer af vores nabo , så nu er der nok blommer til at putte i fryseren. Skønt at man selv kan plukke blommer og få nogle foræret, det er ren økologi.
De skønne lækre blommer
Her kan du købe blommer hvis du selv vil igang med at lave chutney
En god omgang blommechutney kan bruges som tilbehør til både kød og fiskeretter og endda også som tilbehør til ost.


Du skal bruge:
8 blommer
100-150 g.rørsukker
1 knold revet ingefær.


Sådan gør du:

Udsten blommerne og skær dem i mindre stykker.
Så er blommerne klar til at blive kogt ved svag varme
Riv ingefær og put blommerne i gryden samme med ingefær.
Tilsæt sukker og kog ved svag varme i en halv time, evt uden låg det sidste kvarter.

Tilsæt pektin om nødvendigt for en mere fast konsistens. Se på posens vejledning hvordan og hvor meget du skal tilsætte.

Hvis du selv overvejer at dyrke blommer kan du læse om dette ved Dyrk Frugt.
Du kan også bruge blommerne i en salat



Det færdige resultat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg