Jeg elsker at lave hjemmelavede snack men det er ikke altid man lige kan finde tiden til det når man er på barsel. Når man endelig lige kan finde tiden til det og få det passet ind er man yderst taknemmelig, og jeg nyder at få det lavet. Når man laver det selv ved hvad man jo hvad der er i ens knækbrød, hvordan det er lavet osv. Og man kan med god samvittighed give det til sin søn på 5 år der til tider elsker mors eksperimenter i køkkenet.
Hørfrø og græskarkerner er rigtig gode at bruge i denne opskrift og indeholder mange vitaminer og mineraler.
Du skal bruge
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 1/2 tsk salt
2 dl vand
1 dl rapsolie.
Sådan gør du
Rør alle de tørre ingredienser sammen
Tilsæt vand og olie og rør det hele sammen til en jævn dej i 2 dele.
Rør hver del til et kvadrat mellem 2 stk. bagepapir.
Skær hver portion i 16 firkanter.
Bages ved 200 grader i 15-20 min.
Dejen vil være meget våd og lidt klistret du kan evt.putte lidt mere mel i om nødvendig.
Men den lidt fedtede dej vil også gøre at knækbrødet ikke virker tørt men sprødt og lækkert.
Har du selv prøvet at bage knækbrød eller lavet andre lækre snacks til dine børn?
Her vil vi blogge om hverdagens og weekendens mad rettet mod børnefamilier. Der er fokus på sæsonens råvarer og mad med glæde og kærlighed.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære indlæg
-
Jeg elsker snacks til eftermiddag, alt der er sprødt og knaser er lækkert. Det kan være chips, bacon, croutoner, kiks, flæskesværd m.m. M...
-
Da vi var inviteret til familiefødselsdag var det oplagt at give en hjemmelavet gave og det blev dermed bl.a. hjemmelavet grøn pesto, romane...
-
Jeg har været heldig at få fat i Jamie Olivers nye kogebog mad på 30 minutter. Jeg bringer herfra en spinat og fetatærte. I bogen foresl...
-
For første gang har jeg prøvet at lave en dip baseret på romanesco sauce. Det er alletiders vegetariske dip der også kan bruges som tilbehør...
-
Forleden dag besluttede vi at købe færdige Cordon Bleau da vi havde lyst til det og samtidig var det på tilbud i vores supermarked. Da man s...
-
Egentlig er jeg mest til pandekager med syltetøj men denne gang lavede jeg dem med grønt guf. Jeg vil egentlig anbefale at du her selv find...
-
Så er ferien forbi og vi skal igen til at smøre madpakker til vores børn. Det kan være en udfordring at tænkte kreativt hver gang. Derfor ...
-
Her er en hurtig gang aftensmad. Man kan evt.også vælge at have nogle hele ærter i så børnene kan se hvad suppen er lavet af.Parmesanchipsen...
-
Økologiske kartofler som skøn tapas. En hyldest til danske grøntsager i sæson. Jeg vil igen gerne bidrage i konkurrencen vedrørende op...
-
Jeg elsker blommer så det er heldig vi har et skønt blommetræ herhjemme. Ydermere har vi været heldige at få en skål sveskeblommer af vores ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar