Alternativ til smør |
Vi havde pastinak i køleskabet der skulle bruges.
Kartoffel og pastinakmos
1 kartoffel
1 pastinak
2 fed hvidløg
Olivenolie
Malteddike /alm eddike.
Krydderier, eks, tørrede koriander og fennikelfrø.
Sådan gør du
Skræl kartoflen og pastinakken.
Skær dem i tern, put dem i en gryde og dæk med vand.
Pil hvidløgene og put dem hele i sammen med grøntsagerne.
Lad det hele koge sammen med hele korianter og fennikkelfrø indtil grøntsagerne er møre og kan blendes.
Hæld vandet fra og blend massen med olivenolie og lidt eddike.
Krydderierne vil gøre massen lidt grov da de ikke bliver blendet helt.
Ellers kan du støde krydderierne og puttede dem i når massen skal blendes.
Hvis du mangler ide til babymos kan denne mos også bruges bare uden hvidløg,krydderier og evt med smør istedet for olie.
Den er dejligt sød i det hvis man undlader hvidløget, der dog er knap så stærkt når det bliver kogt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar