lørdag den 18. august 2012

Grøn morgenmad: Sådan laver du pandekager med sæsonens ærter.

Jeg elsker pandekager næsten uanset hvad der er i. Om det er de søde med sukker og kardemomme eller madpandekagerne med lækkert fyld. Det er også en af min søns favoritter.

Men hvorfor ikke prøve at putte grøntsager i dejen? Så her er en opskrift med ærte-ferskenpure.
Jeg elsker den lettere grønne farve. Ærtesmagen er ikke så fremtrædende så er man vild med ærter kan man da også lave noget fyld med eks.sæsonens ærter,gulerødder, mynte og evt.bacon.

Ærte og ferskenpure:
Ca. 150 g. kogte ærter
1 fersken uden skind i mindre stykker.

Blend massen sammen til pure.
Sæsonens ærter i pandekagedej


Pandekagedej
4 dl mælk
3 æg
Ærte fersken puré.
3 spsk. vand.
3 1/4 dl mel
salt
Evt. lidt havregryn.


Bland først de våde ingredienser i blenderen og put de tørre ingredienser i bagefter.
Blend til ensartet masse uden klumper.
Lad hvile en halv time i køleskabet.
Ærterne giver en flot grøn farve.


Hvis massen er for tyk kan der tilsættes mere mælk eller vand.

De steges i smør på små eller store pander. Sørg for de er gennemstegte.

Er dejen for tyk til at blive fordelt på panden så tilsæt mere vædske.




Sans din mad:
Smag pureen til før du tilsætter den dejen.

De færdige pandekager med ærte og ferskenpuré.











Nyd den skønne grønne farve.

Planlægning:
Lav evt. dejen aftenen før så du er klar om morgenen til at lave pandekager:- ).


Børn i Køkkenet
De kan være med til at blende dejen.
Slå æggene ud.

Lave pandekager.



Suppler eventuelt pandekagerne med et skønt glas juice

Er du til flere opskrifter med ærter vil jeg anbefale Sæson for God smag. Her er der mange opskrifter med grøntsager der er i sæson.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg