Jeg har før berørt emnet frugt og grønt i supermarkederne og jeg måtte lige kommentere på denne avisartikel.
Søndagsavisens artikel om hvordan vi danskere bliver snydt for alt det gode i danske supermarkeder gav stof til eftertanke. Påstanden var at supermarkederne vægter pris over kvalitet.
Supermarkeder i Sverige og Finland har et større vareudbud men de har så også større supermarkeder.
Det mest tankevækkende er at lande der producerer varer af høj kvalitet bliver afvist af de danske supermarkedskæder med beskeden om at produkterne er for dyre. Det er eks. producenter i Spanien og Frankrig, der sælger i andre europæiske supermarkedskæder, som bliver afvist af de danske kæder.
Jeg kan forestille mig at mange danske producenter, indenfor frugt og grønt, også kan have svært ved at matche den strategi der hedder pris og sikkerhed før kvalitet.
Men igen efterspørgslen efter produkterne skal jo også være der, men hvor tit laver man egentlig en testperiode for nye kvalitetsprodukter?
Den danske madkultur er bare forskellig fra eks.Sydeuropa hvor der er mere fokus på kvaliteten.
Det er paradoksalt at danskeren bruger 10 % af deres indkomst på mad, hvorimod man i 1970 brugte det dobbelte. Danskerne bruger også færre penge på fødevarer sammenlignet med andre europæiske lande. Så gider vi danskere egentlig kun at bruge penge på discountvarer?
Hvorfor egentlig det, når det er så vigtigt hvad vi putter i munden? At vi samtidig også tager hensyn til miljøet og hvad der er bæredygtigt.? Og at vi støtter de danske producenter af kvalitetsvarer.
Det kan måske være svært at finde de steder hvor man fokuserer på grøntsager i sæson og hvor de økologiske tilbud på grønt findes-
Derfor vil vi gerne give jer sæsonens grønt på tilbud så vi sammen kan støtte de gode danske produkter. Se øverst til højre.Velbekomme
Her vil vi blogge om hverdagens og weekendens mad rettet mod børnefamilier. Der er fokus på sæsonens råvarer og mad med glæde og kærlighed.
mandag den 20. august 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære indlæg
-
Dine børns favoritter Hvilken slags grøntsager kan de lide?. Vi kender vel vores børns favoritretter, hvad de kan lide og ikke lide. ...
-
Mogens Bisggard har skrevet et glimrende indlæg på www.madkultur.dk Her kommer han ind på udbuddet af friske økologiske grøntsager og frugt...
-
Græskartærte - som amerikanerne laver den. Velegnet til børn, spøgelser og voksne der bare skal have noget sødt Her kan du se en vide...
-
Jeg har lavet alletiders ærtedip tilpasset morgenbordet. Hvorfor dog ikke bruge flere grøntsager i morgenmaden, og ærter er tilpas søde til...
-
Dessert med grøntsager - Gulerodsslik . Denne opskrift er til alle jer slikmunde der ikke gider kunstige farvestoffer og tilsætningsstof...
-
Her har vi lavet en lækker gulerodssorbet. Jeg nøjedes med 1 citron i opskriften men man kan sagtens bruge 2 stk. Glucosesirup fås i de st...
-
Så blev der købt økologiske kartofler. Jeg vil gerne bidrage til konkurrencen med økologiske kartofler på facebook. Det var på sin plad...
-
Jeg elsker citronfromage, og var nysgerrig på om den kunne laves med nogle af sæsonens grøntsager. Så derfor lavede jeg denne version. De...
-
Jeg er vældig glad for madarrangementer der fokuserer på bønefamilier så her vil jeg gerne fortælle om et af dem. Claus Meyer har siden 20...
-
Til inspiration ligger jeg lige et eksemplar af seneste madplan: Lørdag Sandwich med kødboller / Rødbedehumus/ Bananis Planlægning:...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar