Jeg har før berørt emnet frugt og grønt i supermarkederne og jeg måtte lige kommentere på denne avisartikel.
Søndagsavisens artikel om hvordan vi danskere bliver snydt for alt det gode i danske supermarkeder gav stof til eftertanke. Påstanden var at supermarkederne vægter pris over kvalitet.
Supermarkeder i Sverige og Finland har et større vareudbud men de har så også større supermarkeder.
Det mest tankevækkende er at lande der producerer varer af høj kvalitet bliver afvist af de danske supermarkedskæder med beskeden om at produkterne er for dyre. Det er eks. producenter i Spanien og Frankrig, der sælger i andre europæiske supermarkedskæder, som bliver afvist af de danske kæder.
Jeg kan forestille mig at mange danske producenter, indenfor frugt og grønt, også kan have svært ved at matche den strategi der hedder pris og sikkerhed før kvalitet.
Men igen efterspørgslen efter produkterne skal jo også være der, men hvor tit laver man egentlig en testperiode for nye kvalitetsprodukter?
Den danske madkultur er bare forskellig fra eks.Sydeuropa hvor der er mere fokus på kvaliteten.
Det er paradoksalt at danskeren bruger 10 % af deres indkomst på mad, hvorimod man i 1970 brugte det dobbelte. Danskerne bruger også færre penge på fødevarer sammenlignet med andre europæiske lande. Så gider vi danskere egentlig kun at bruge penge på discountvarer?
Hvorfor egentlig det, når det er så vigtigt hvad vi putter i munden? At vi samtidig også tager hensyn til miljøet og hvad der er bæredygtigt.? Og at vi støtter de danske producenter af kvalitetsvarer.
Det kan måske være svært at finde de steder hvor man fokuserer på grøntsager i sæson og hvor de økologiske tilbud på grønt findes-
Derfor vil vi gerne give jer sæsonens grønt på tilbud så vi sammen kan støtte de gode danske produkter. Se øverst til højre.Velbekomme
Her vil vi blogge om hverdagens og weekendens mad rettet mod børnefamilier. Der er fokus på sæsonens råvarer og mad med glæde og kærlighed.
mandag den 20. august 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære indlæg
-
Jeg elsker snacks til eftermiddag, alt der er sprødt og knaser er lækkert. Det kan være chips, bacon, croutoner, kiks, flæskesværd m.m. M...
-
Da vi var inviteret til familiefødselsdag var det oplagt at give en hjemmelavet gave og det blev dermed bl.a. hjemmelavet grøn pesto, romane...
-
Jeg har været heldig at få fat i Jamie Olivers nye kogebog mad på 30 minutter. Jeg bringer herfra en spinat og fetatærte. I bogen foresl...
-
For første gang har jeg prøvet at lave en dip baseret på romanesco sauce. Det er alletiders vegetariske dip der også kan bruges som tilbehør...
-
Forleden dag besluttede vi at købe færdige Cordon Bleau da vi havde lyst til det og samtidig var det på tilbud i vores supermarked. Da man s...
-
Egentlig er jeg mest til pandekager med syltetøj men denne gang lavede jeg dem med grønt guf. Jeg vil egentlig anbefale at du her selv find...
-
Så er ferien forbi og vi skal igen til at smøre madpakker til vores børn. Det kan være en udfordring at tænkte kreativt hver gang. Derfor ...
-
Her er en hurtig gang aftensmad. Man kan evt.også vælge at have nogle hele ærter i så børnene kan se hvad suppen er lavet af.Parmesanchipsen...
-
Økologiske kartofler som skøn tapas. En hyldest til danske grøntsager i sæson. Jeg vil igen gerne bidrage i konkurrencen vedrørende op...
-
Jeg elsker blommer så det er heldig vi har et skønt blommetræ herhjemme. Ydermere har vi været heldige at få en skål sveskeblommer af vores ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar