Jeg har før berørt emnet frugt og grønt i supermarkederne og jeg måtte lige kommentere på denne avisartikel.
Søndagsavisens artikel om hvordan vi danskere bliver snydt for alt det gode i danske supermarkeder gav stof til eftertanke. Påstanden var at supermarkederne vægter pris over kvalitet.
Supermarkeder i Sverige og Finland har et større vareudbud men de har så også større supermarkeder.
Det mest tankevækkende er at lande der producerer varer af høj kvalitet bliver afvist af de danske supermarkedskæder med beskeden om at produkterne er for dyre. Det er eks. producenter i Spanien og Frankrig, der sælger i andre europæiske supermarkedskæder, som bliver afvist af de danske kæder.
Jeg kan forestille mig at mange danske producenter, indenfor frugt og grønt, også kan have svært ved at matche den strategi der hedder pris og sikkerhed før kvalitet.
Men igen efterspørgslen efter produkterne skal jo også være der, men hvor tit laver man egentlig en testperiode for nye kvalitetsprodukter?
Den danske madkultur er bare forskellig fra eks.Sydeuropa hvor der er mere fokus på kvaliteten.
Det er paradoksalt at danskeren bruger 10 % af deres indkomst på mad, hvorimod man i 1970 brugte det dobbelte. Danskerne bruger også færre penge på fødevarer sammenlignet med andre europæiske lande. Så gider vi danskere egentlig kun at bruge penge på discountvarer?
Hvorfor egentlig det, når det er så vigtigt hvad vi putter i munden? At vi samtidig også tager hensyn til miljøet og hvad der er bæredygtigt.? Og at vi støtter de danske producenter af kvalitetsvarer.
Det kan måske være svært at finde de steder hvor man fokuserer på grøntsager i sæson og hvor de økologiske tilbud på grønt findes-
Derfor vil vi gerne give jer sæsonens grønt på tilbud så vi sammen kan støtte de gode danske produkter. Se øverst til højre.Velbekomme
Her vil vi blogge om hverdagens og weekendens mad rettet mod børnefamilier. Der er fokus på sæsonens råvarer og mad med glæde og kærlighed.
mandag den 20. august 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære indlæg
-
Jeg har været så heldig at opleve Food Festival sammen med min søn og en veninde. Vi købte et weekendpas og var der fredag samt lørdag. Der...
-
Nogle gange tænker jeg over hvorfor virksomhederne ikke eksperimenterer noget mere med pålæg og grøntsager. Men min konklusion er foreløbig ...
-
Tager du stilling til hvad du putter i munden? Vil du gerne påvirke det udvalg af fødevarer vi ser i supermarkederne? Du kan som forbruge...
-
Dine børns favoritter Hvilken slags grøntsager kan de lide?. Vi kender vel vores børns favoritretter, hvad de kan lide og ikke lide. ...
-
Når vi stadig gerne vil have grøntsager derhjemme men samtidig vil spare tid finder jeg blenderen frem. Jeg laver denne tomatsuppe der også ...
-
Hvordan gør man egentlig grøntsager uhyggelige til Halloween? Her får du mit bud på hvordan man tryller med tomater og mozerellakugler. De...
-
Intet hitter bedre hos børn end gulerødder og rosiner blandet sammen. Put gerne olivenolie samt eddie i for at give mere smag. Og husk...
-
Gule rødbeder Vi vil de næste 4 dage give dig indblik i hvad I kan bruge rødbedens til i hverdagens og weekendens mad. Mist ikke modet,...
-
Jeg elsker at lave mad der bare kan spise med hænderne lige som det er.Skønt at mærke maden mellem fingrene. Disse gulerodssnegle er superl...
-
Forestil dig at du lige tager et kig i grøntsagsskuffen i dit køleskab, Hvad finder du mon der? Mange fine sprøde grøntsager eller er der no...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar