Jeg havde nogle grøntsager i køleskabet der gerne måtte bruges til noget hvor man bare kunne nippe af det og bruge i mange sammenhænge.
Derudover var jeg også inviteret hjem til en veninde der netop havde købt hus, så jeg havde brug for en værtinde/tillykke med huset gave.
Valget faldt på:
Pickles med gulerødder, persillerod og porrer.
Blanding af årstidens grøntsager |
Porrer til pickles. |
Jeg brugte 550 g. årstidens grøntsager og denne opskrift
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=3837
Jeg lavede dobbelt portion af lagen men tror egentlig man kunne nøjes med lidt mindre.
Sørg for den bliver godt tyk, der skal mere majsmel i end angivet, prøv dig frem.
Hvis du kan lide den tynd er det selvfølgelig også fint.
Syltede rødbeder med nelikke og peberrod.
Jeg brugte cirka 300 g. kogte rødbeder i tern som jeg fordelte i 2 glas.
De skønne kogte rødbeder. |
Jeg fandt denne opskrift:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=5492
Jeg lavede halvdelen af lagen da jeg havde færre rødbeder end opskriften.
De syltede rødbeder kan bruges til leverpostej, tilbehør til kød og fisk eller i salater.
Pickles er god på alverdens brød og kan også blandes i en gang pasta. Brug gerne gamle syltetøjsglas til at putte de lækre sager i.
Skønne syltede rødbeder og lækker pickles. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar