Økologiske kartofler som skøn tapas.
En hyldest til danske grøntsager i sæson.
Jeg vil igen gerne bidrage i konkurrencen vedrørende opskrifter med økologiske kartofler.Jeg elsker grillet peberfrugt og kartoffelchips så retten er en kombination af dette.Her kommer opskriften med økologisk kartoffel som tapas. Den er skøn og lækker. Lad mig høre hvad du synes.?
Du skal bruge
3 økologiske kartofler
Olie til friturestegning
2 aflange peberfrugter, gerne rød og gul
Olie og eddike.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Put dem i iskoldt vand af flere omgange indtil vandet ikke længere er uklart. På den måde vasker man melet ud af kartoflerne og kartoflerne bliver mere ensartet sprøde. Jeg gjorde det natten over ,men jeg vil tro et par timer er nok.
Tænd ovnen på grill og put peberfrugterne i ovnen, De skal grilles over det hele og være bløde og med sorte pletter når du tager dem ud. Put dem i en skål med film over, så er det lettere at tage skindet af.
Peberfrugterne er grillet og skindet er taget af |
De økologiske kartofler er nu godt stegte. |
Pil skindet af peberfrugterne og fjern kernerne indeni. Skær dem i korte strimler, vend dem i lidt olie og eddike.
Anret på tallerken, først rød og så gul peberfrugt, i midten en stor portion friturestegte kartofler drysset med lidt salt.
Det er skøn fingermad , ikke verdens sundeste men det smager skønt :- ).
De økologiske kartofler i skøn forening med grillet peberfrugt. |
Tjek mere om økologiske kartofler på Facebook
Er du til flere sprøde retter så prøv denne ret med kikærter
Det er netop smagen man skal fokusere på. Her er de sprøde økologiske kartofler, de søde bløde peberfrugter med den lidt syrlige smag af eddike der opvejer den fede smag fra kartoflerne. Det er ren madkunst at se på de røde og gule farver der gør denne ret meget indbydende
Ingen kommentarer:
Send en kommentar