At bruge tid på madlavning er noget af det mest værdifulde man kan give sig selv og sine børn. At involvere sine børn i madlavningen og gøre dem en del af processen vil give så meget igen.
Dog fornemmer jeg at tiden i dagens Danmark har trange kår. Mange vil gerne finde flere end de 24 timer der er i døgnet... vi har så travlt...
Børn i køkkenet
Når man har børn med i køkkenet vil det tage længere tid at lave maden, men man får samtidig en hjælpende hånd og børn vil så gerne hjælpe deres forældre. Føle at de er en del af noget, en del af hverdagen og gøre noget deres forældre bliver stolte af.
Glem engang imellem at kigge på uret, gør det til en nydelse og leg at lave mad og tag mange smagsprøver undervejs. At sanse sin mad handler også om at gøre sig umage, men også om at være kritisk og nysgerrig vedrørende de madvarer man køber og hvordan man så bruger dem i sit køkken.
Udvalg af gode fødevarebutikker
Brug engang imellem mere end de 30 minutter på at lave maden og find nogle gode råvarer at bruge i dit køkken. Der er rigtig mange discountbutikker der har stor vækst i øjeblikket men det er jo kun fordi at vi forbrugere efterspørger deres produkter. Måske fordi vi ikke føler vi kan tage os tiden til at bruge mere tid på madlavning eller tage tiden til at finde andre og nye produkter?
Jeg handler også selv i discountbutikker til tider mest fordi de egentlig har fået udvidet deres produktsortiment til at omfatte bedre og flere økologiske produkter.
Men jeg støtter også det lokale større supermarked,torvemarked i byen samt slagter og fiskehandler fordi jeg synes det er vigtigt med nogle gode kvalitetsvarer. Det er ikke ligemeget hvad vi fylder i vores krop.Men det handler selvfølgelig også om tilgængeligheden og ens prioritereringer i hverdagen.
Lad mig høre hvordan du tackler madlavning i hverdagen og evt. om dine børn får lov til at hjælpe til? Hvilke retter laver du som regel og hvor ofte afprøver I nye retter? Hvad er den største udfordring i forhold til at lave mad hverdag som weekend?Hvor handler I ind?
Her vil vi blogge om hverdagens og weekendens mad rettet mod børnefamilier. Der er fokus på sæsonens råvarer og mad med glæde og kærlighed.
mandag den 22. juli 2013
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære indlæg
-
Jeg elsker snacks til eftermiddag, alt der er sprødt og knaser er lækkert. Det kan være chips, bacon, croutoner, kiks, flæskesværd m.m. M...
-
Da vi var inviteret til familiefødselsdag var det oplagt at give en hjemmelavet gave og det blev dermed bl.a. hjemmelavet grøn pesto, romane...
-
Jeg har været heldig at få fat i Jamie Olivers nye kogebog mad på 30 minutter. Jeg bringer herfra en spinat og fetatærte. I bogen foresl...
-
For første gang har jeg prøvet at lave en dip baseret på romanesco sauce. Det er alletiders vegetariske dip der også kan bruges som tilbehør...
-
Forleden dag besluttede vi at købe færdige Cordon Bleau da vi havde lyst til det og samtidig var det på tilbud i vores supermarked. Da man s...
-
Egentlig er jeg mest til pandekager med syltetøj men denne gang lavede jeg dem med grønt guf. Jeg vil egentlig anbefale at du her selv find...
-
Så er ferien forbi og vi skal igen til at smøre madpakker til vores børn. Det kan være en udfordring at tænkte kreativt hver gang. Derfor ...
-
Her er en hurtig gang aftensmad. Man kan evt.også vælge at have nogle hele ærter i så børnene kan se hvad suppen er lavet af.Parmesanchipsen...
-
Økologiske kartofler som skøn tapas. En hyldest til danske grøntsager i sæson. Jeg vil igen gerne bidrage i konkurrencen vedrørende op...
-
Jeg elsker blommer så det er heldig vi har et skønt blommetræ herhjemme. Ydermere har vi været heldige at få en skål sveskeblommer af vores ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar