At bruge tid på madlavning er noget af det mest værdifulde man kan give sig selv og sine børn. At involvere sine børn i madlavningen og gøre dem en del af processen vil give så meget igen.
Dog fornemmer jeg at tiden i dagens Danmark har trange kår. Mange vil gerne finde flere end de 24 timer der er i døgnet... vi har så travlt...
Børn i køkkenet
Når man har børn med i køkkenet vil det tage længere tid at lave maden, men man får samtidig en hjælpende hånd og børn vil så gerne hjælpe deres forældre. Føle at de er en del af noget, en del af hverdagen og gøre noget deres forældre bliver stolte af.
Glem engang imellem at kigge på uret, gør det til en nydelse og leg at lave mad og tag mange smagsprøver undervejs. At sanse sin mad handler også om at gøre sig umage, men også om at være kritisk og nysgerrig vedrørende de madvarer man køber og hvordan man så bruger dem i sit køkken.
Udvalg af gode fødevarebutikker
Brug engang imellem mere end de 30 minutter på at lave maden og find nogle gode råvarer at bruge i dit køkken. Der er rigtig mange discountbutikker der har stor vækst i øjeblikket men det er jo kun fordi at vi forbrugere efterspørger deres produkter. Måske fordi vi ikke føler vi kan tage os tiden til at bruge mere tid på madlavning eller tage tiden til at finde andre og nye produkter?
Jeg handler også selv i discountbutikker til tider mest fordi de egentlig har fået udvidet deres produktsortiment til at omfatte bedre og flere økologiske produkter.
Men jeg støtter også det lokale større supermarked,torvemarked i byen samt slagter og fiskehandler fordi jeg synes det er vigtigt med nogle gode kvalitetsvarer. Det er ikke ligemeget hvad vi fylder i vores krop.Men det handler selvfølgelig også om tilgængeligheden og ens prioritereringer i hverdagen.
Lad mig høre hvordan du tackler madlavning i hverdagen og evt. om dine børn får lov til at hjælpe til? Hvilke retter laver du som regel og hvor ofte afprøver I nye retter? Hvad er den største udfordring i forhold til at lave mad hverdag som weekend?Hvor handler I ind?
Her vil vi blogge om hverdagens og weekendens mad rettet mod børnefamilier. Der er fokus på sæsonens råvarer og mad med glæde og kærlighed.
mandag den 22. juli 2013
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære indlæg
-
Dine børns favoritter Hvilken slags grøntsager kan de lide?. Vi kender vel vores børns favoritretter, hvad de kan lide og ikke lide. ...
-
Mogens Bisggard har skrevet et glimrende indlæg på www.madkultur.dk Her kommer han ind på udbuddet af friske økologiske grøntsager og frugt...
-
Græskartærte - som amerikanerne laver den. Velegnet til børn, spøgelser og voksne der bare skal have noget sødt Her kan du se en vide...
-
Jeg har lavet alletiders ærtedip tilpasset morgenbordet. Hvorfor dog ikke bruge flere grøntsager i morgenmaden, og ærter er tilpas søde til...
-
Dessert med grøntsager - Gulerodsslik . Denne opskrift er til alle jer slikmunde der ikke gider kunstige farvestoffer og tilsætningsstof...
-
Her har vi lavet en lækker gulerodssorbet. Jeg nøjedes med 1 citron i opskriften men man kan sagtens bruge 2 stk. Glucosesirup fås i de st...
-
Så blev der købt økologiske kartofler. Jeg vil gerne bidrage til konkurrencen med økologiske kartofler på facebook. Det var på sin plad...
-
Jeg elsker citronfromage, og var nysgerrig på om den kunne laves med nogle af sæsonens grøntsager. Så derfor lavede jeg denne version. De...
-
Jeg er vældig glad for madarrangementer der fokuserer på bønefamilier så her vil jeg gerne fortælle om et af dem. Claus Meyer har siden 20...
-
Til inspiration ligger jeg lige et eksemplar af seneste madplan: Lørdag Sandwich med kødboller / Rødbedehumus/ Bananis Planlægning:...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar