At bruge tid på madlavning er noget af det mest værdifulde man kan give sig selv og sine børn. At involvere sine børn i madlavningen og gøre dem en del af processen vil give så meget igen.
Dog fornemmer jeg at tiden i dagens Danmark har trange kår. Mange vil gerne finde flere end de 24 timer der er i døgnet... vi har så travlt...
Børn i køkkenet
Når man har børn med i køkkenet vil det tage længere tid at lave maden, men man får samtidig en hjælpende hånd og børn vil så gerne hjælpe deres forældre. Føle at de er en del af noget, en del af hverdagen og gøre noget deres forældre bliver stolte af.
Glem engang imellem at kigge på uret, gør det til en nydelse og leg at lave mad og tag mange smagsprøver undervejs. At sanse sin mad handler også om at gøre sig umage, men også om at være kritisk og nysgerrig vedrørende de madvarer man køber og hvordan man så bruger dem i sit køkken.
Udvalg af gode fødevarebutikker
Brug engang imellem mere end de 30 minutter på at lave maden og find nogle gode råvarer at bruge i dit køkken. Der er rigtig mange discountbutikker der har stor vækst i øjeblikket men det er jo kun fordi at vi forbrugere efterspørger deres produkter. Måske fordi vi ikke føler vi kan tage os tiden til at bruge mere tid på madlavning eller tage tiden til at finde andre og nye produkter?
Jeg handler også selv i discountbutikker til tider mest fordi de egentlig har fået udvidet deres produktsortiment til at omfatte bedre og flere økologiske produkter.
Men jeg støtter også det lokale større supermarked,torvemarked i byen samt slagter og fiskehandler fordi jeg synes det er vigtigt med nogle gode kvalitetsvarer. Det er ikke ligemeget hvad vi fylder i vores krop.Men det handler selvfølgelig også om tilgængeligheden og ens prioritereringer i hverdagen.
Lad mig høre hvordan du tackler madlavning i hverdagen og evt. om dine børn får lov til at hjælpe til? Hvilke retter laver du som regel og hvor ofte afprøver I nye retter? Hvad er den største udfordring i forhold til at lave mad hverdag som weekend?Hvor handler I ind?
Her vil vi blogge om hverdagens og weekendens mad rettet mod børnefamilier. Der er fokus på sæsonens råvarer og mad med glæde og kærlighed.
mandag den 22. juli 2013
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære indlæg
-
Jeg har været så heldig at opleve Food Festival sammen med min søn og en veninde. Vi købte et weekendpas og var der fredag samt lørdag. Der...
-
Nogle gange tænker jeg over hvorfor virksomhederne ikke eksperimenterer noget mere med pålæg og grøntsager. Men min konklusion er foreløbig ...
-
Tager du stilling til hvad du putter i munden? Vil du gerne påvirke det udvalg af fødevarer vi ser i supermarkederne? Du kan som forbruge...
-
Dine børns favoritter Hvilken slags grøntsager kan de lide?. Vi kender vel vores børns favoritretter, hvad de kan lide og ikke lide. ...
-
Når vi stadig gerne vil have grøntsager derhjemme men samtidig vil spare tid finder jeg blenderen frem. Jeg laver denne tomatsuppe der også ...
-
Hvordan gør man egentlig grøntsager uhyggelige til Halloween? Her får du mit bud på hvordan man tryller med tomater og mozerellakugler. De...
-
Intet hitter bedre hos børn end gulerødder og rosiner blandet sammen. Put gerne olivenolie samt eddie i for at give mere smag. Og husk...
-
Gule rødbeder Vi vil de næste 4 dage give dig indblik i hvad I kan bruge rødbedens til i hverdagens og weekendens mad. Mist ikke modet,...
-
Jeg elsker at lave mad der bare kan spise med hænderne lige som det er.Skønt at mærke maden mellem fingrene. Disse gulerodssnegle er superl...
-
Forestil dig at du lige tager et kig i grøntsagsskuffen i dit køleskab, Hvad finder du mon der? Mange fine sprøde grøntsager eller er der no...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar